donderdag 3 april 2014

Bruidszondag 1938

Michiel Cz en Jani Kiljan trouwden op 12 mei 1938. Drie weken ervoor waren ze in ondertrouw gegaan, en daarmee startten de ‘bruidsdagen’ . Die bruidsdagen hadden niet zo heel veel om het lijf; toch hadden ze een feestelijk tintje. Het bruidspaar werd elke zondag afgelezen in de kerk. Eén zondag was het feest. De familie kwam op zijn paasbest naar het huis van de bruid. Daar werden de mannen getrakteerd op een borrel en een sigaar en de vrouwen op een advocaatje. Ook werd er een foto of twee gemaakt…


Bovenste rij: Gerard, Maarten (echtgenoot van Annie), neef Kees ( pater Witte), Annie Cd, Emma Groot-Kiljan (zus Jani), Jani, oom Eelke, Michiel, Dirk, Kneel (Corrie Dd), Gerrit Kiljan (broer Jani), Willemien Witte (echtgenoot Frans) en Frans. Middelste rij: ouders van Jani: Gijsbert en Betje (Kiljan),  grootmoeders Immetje en Adriana, ouders van Michiel Engel-Mathilda en Cornelis. Zittend: Marietje Kiljan (zus Jani), Duw, Gaath, Annie (van Gerard), Trees.




Vlnr: Op deze foto poseren de moeders en oma's. De oma's nog prachtig in Texels kostuum. Vlnr: moeder Betje, oma Immetje Barhorst-Maas, oma Adriana Kiljan-Gielis, moeder Engel Mathilda.



Michiel en Jani op hun huwelijksdag, op 12 mei 1938